Illustrasjon: Lise Halsnes

Seminar: Hvordan kan idrettsglede bli for alle?

Vi inviterer alle som jobber med barn, ungdom og idrett til jubileumsseminar.

Torsdag 30. november

kl. 10.00 - 15.30

I anledning OL-museets 20-årsjubileum og utstillingen Idrettsglede for alle – så lenge de har råd? ønsker vi å sette søkelyset på hvordan svak økonomi ikke skal stenge barn ute fra den organiserte idretten.

Program for jubileumsseminaret

• 09.00-10.00 Registrering og mulighet for å se utstillingen «Idrettsglede for alle - så lenge de har råd?»
  • 10.00 Velkommen v/ Børre Rognlien (Styreleder Stiftelsen Lillehammer museum og tidligere idrettspresident).
    • Ordfører i Lillehammer Espen Granberg Johnsen.
    • Fylkesordfører i Oppland Even Aleksander Hagen.
    • Kristin Kloster Aasen (IOC-medlem).
  • 10.45 Tom Tvedt, idrettspresident.
  • 11.00-12.00
    • Marco Elsafadi.
    • «Om forholdet mellom topp og breddeidrett» Erlend Slokvik (Olympiatoppen Innlandet) .
    • «Den norske modellen – også på oppvekstfeltet?» Jostein Sandvik (Politioverbetjent i Politidistrikt Øst, forebyggende seksjon)
  • 12.00-12.30 Lunsj m. enkel servering.
  • 12.30-14.30
    • «Skulle ønske jeg kunne være med på turn, jeg!» Inger Marie Bakke (Høgskolen i Innlandet), Liv Solheim (Høgskolen i Innlandet), Jorid Hovden (NTNU Trondheim).
    • Elin Refsland (Foreldreutvalget i grunnopplæringen - FUG).
    • «Inkludering til besvær» Hege Kristin Iversen (Multikulturelt Initiativ- og ressursnettverk -MiR).
    • «Resultater fra 'Et aktivt sinn i en aktiv kropp'-prosjektet i Oppland» Trond Johnsen (Prosjektansvarlig hos Fylkesmannen i Oppland og skolesjef på Lillehammer).
    • «Hvordan vi gjør det»: Vardal ungdomsskole Gjøvik.
  • Pause
    • «De gjør det for det sosiale»: betydningen av deltagelse i fotball for sosial inkludering blant jevnaldrende. Mari Rysst, Høgskolen i Innlandet og Forbruksforskningsinstituttet SIFO/HiOA.
    • «Hvordan vi gjør det»: Faaberg Fotball.
    • Hvordan fungerer ALLEMED-verktøyet? Thale Solli Kvernberg, «ALLEMED».
    • «Hvordan vi gjør det»: Ane Solstuen, fritidsrådgiver Lillehammer kommune.
    • «Lillehammer som 'Global Active City'» Bengt Fjeldbraaten, Folkehelsekoordinator Lillehammer kommune.
  • 14.30 Paneldebatt med mulighet for spørsmål fra publikum.
  • 15.15-15.30 Avrunding og avslutning.

Illustrasjon: Line Halsnes

Lillehammer, Maihaugvegen 1, Oppland