Ian Brodie_oversiktisbilde
Foto: Ian Brodie

Tilgjengelighet

Informasjon til deg med funksjonshemming eller andre spesielle behov.

Vi ønsker at alle våre gjester skal få muligheten til å oppleve Norges Olympiske Museum. Hvis du har en funksjonshemming eller av andre årsaker har spesielle behov, har vi her samlet informasjonen som skal gjøre det lettere å planlegge besøket ditt hos oss.

Parkeringsplassen

Norges Olympiske Museum har en stor parkeringsplass. Der er det tilrettelagt for at du kan parkere på anviste plasser som er skiltet med HC-parkering. Vi deler parkering med Maihaugen og Norges Postmuseum, så på dager med mange besøkende kan vi ikke garantere at det finnes ledige HC-plasser. Fra parkeringsplassen er det asfaltert vei uten trapper hele veien inn til hovedbygningen.  

Besøkssenteret

OL-museets besøkssenter er godt tilrettelagt for deg med funksjonshemming. Etasjen du kommer inn i har en rullestolvei til de ulike avsatsene og etasjene. Fra dette området har du derfor lett tilgang til både museumsbutikken, Maihaugkafeen, toaletter og utstillingslokaler. 

Matservering

Kafeen i besøkssenteret er tilrettelagt for alle og kan servere mat etter stort sett de fleste behov på forespørsel.

Utstillingslokalet

Passasjen ned til utstillingslokalet er fri for avsatser med bred gangbane. Formidlingen gjennom tekst har god lesbarhet og god kontrast mellom tekst og bakgrunn. I avdelingen "Inside the race" er det filmfremvisning med tilbud om teleslynge ved behov. 

Toaletter

Funksjonshemmede har lett tilgang til toaletter som er tilpasset rullestolbrukere inne i besøkssenteret. 

Inngangsbilletter

Personer med funksjonshemninger betaler vanlig billett, men ledsager (personlig assistent) med ledsagerbevis har fri adgang.

Assistenthunder

Hunder har normalt ikke adgang til besøkssenteret. Hunder som er på arbeid har derimot adgang til alle områder på OL-museet.

Rullestol til utlån

Vi har rullestol til utlån i besøkssenteret. Det kan være lurt å bestille på forhånd så du er sikker på at vi har en ledig.