toppbilde_hoppbakken_Ian_Brodie
Foto: Ian Brodie / Visit Lillehammer

Velkommen til Norges Olympiske Museum

Norges Olympiske Museum er en hyllest til idretten, til bragder og helter, til den olympiske idé og til folkefesten i -52 og -94.

Norges Olympiske Museum er et topp moderne og interaktivt museum. Museet tar deg lekent med på en tidsreise fra antikken til de moderne olympiske leker.

Få ting setter hjernekjemien i sving som de virkelig store idrettsøyeblikkene. Vi reiser oss på tribunene og sitter klistret foran skjermen. Pulsen slår nesten like raskt som hos heltene vi heier fram. Hundredeler kan utgjøre forskjellen på triumf og tragedie.

Uforglemmelige øyeblikk

På Norges Olympiske Museum gjenopplever du følelsen av de aller største OL-øyeblikkene. Her holdes minnene om idrettsgleden, folkefesten og fellesskapsfølelsen i live gjennom originale gjenstander fra OL-historien, interaktive installasjoner og multimedievisninger.

Følg utviklingen helt fra de første lekene i antikkens Hellas og fordyp deg i historien om Norge som vertsnasjon for to fantastiske vinter-OL – opplevelser som garantert gir gjensynsglede og gåsehud.

Paralympics og Ungdoms-OL har egne seksjoner i museet.

OL-museet ligger på Maihaugen i Lillehammer, og det er rabatt på billettprisen ved kjøp av fellesbillett med Maihaugen.

Velkommen til uforglemmelige olympiske øyeblikk!

"En imponerende fremstilling av nasjonale høydepunkter og olympisk historie."

Vegard Ulvang

"OL-museet på Maihaugen, Lillehammer, har blitt en fantastisk gjennomgang av stolte norske olympiske øyeblikk og historie. Veldig hyggelig for meg å samle alle mine olympiske medaljer i denne historiske rammen. Man blir ydmyk av å bli vist frem blant alle disse norske storheter."

Bjørn Dæhlie