toppbilde_hoppbakken_Ian_Brodie
Foto: Ian Brodie
Norges Olympiske Museum / Velkommen til Norges Olympiske Museum

Velkommen til Norges Olympiske Museum

Norges Olympiske Museum er en hyllest til idretten, til bragder og helter, til den olympiske idé og til folkefesten i -52 og -94.

Norges Olympiske Museum er både et museum og et opplevelsessenter. Her kan du ta en tidsreise fra antikken til de moderne olympiske leker.

Gjennom interaktive installasjoner, multimediale presentasjoner og historier knyttet til originale gjenstander kan du gjenoppleve uforglemmelige olympiske øyeblikk. I «Inside the race» kan du kjenne på stemningen, pulsen og trykket før en konkurranse. Eller du kan se klipp fra ulike åpningsseremonier, i storformat med øretelefoner som gjør at gåsehuden aldri er langt unna.

Du kan fordype deg i historien om Norge som vertsnasjon for to vinter-OL. Det meste ved arrangementene var forskjellig, men idrettsgleden, folkefesten og engasjementet var det samme, og i OL-museet kan du gjenoppleve fantastiske vinterdager både i 1952 og 1994.
Paralympics og Ungdoms-OL har egne seksjoner i museet. 

Norges Olympiske Museum er en del av Olympic Museum Network. 

Velkommen til uforglemmelige olympiske øyeblikk!

 

"En imponerende fremstilling av nasjonale høydepunkter og olympisk historie."

Vegard Ulvang

"OL-museet på Maihaugen, Lillehammer, har blitt en fantastisk gjennomgang av stolte norske olympiske øyeblikk og historie. Veldig hyggelig for meg å samle alle mine olympiske medaljer i denne historiske rammen. Man blir ydmyk av å bli vist frem blant alle disse norske storheter."

Bjørn Dæhlie